ASS Therapie met hond of paard
Links
In het nieuws
Wie zijn wij
Onze doelgroep
ASS Therapie
PGB
Onze teams
Autisme
Contact ASS Therapie
Copyright ASS Therapie
ASS Therapie
ASSTherapie-Paard

Onze teams Anoniem (1)

     Links

     In het nieuws

     Wie zijn wij?

     Onze doelgroep

     Welkom!

     PGB

     Onze teams

     Autisme

     Contact

     Copyright

     ASS TherapieHond

     ASS Therapie Paard

Ass Therapie met behulp van hond en paard

Dit stukje schrijf ik over mijn dochter die, enkele jaren geleden ernstig chronisch ziek is geworden, er werden diverse auto-immuunziekten ontdekt en van een spontaan zorgeloos meisje was helaas door allerlei omstandigheden niet zoveel meer over…door haar lichamelijke klachten raakte ze in een sociaal isolement, een depressie en kreeg ze klachten vergelijkbaar met PTSS.


Alle gevolgde therapieën in de afgelopen jaren gaven wel verbetering, maar nog niet het gewenste resultaat in haar ontwikkeling. Na jaren van diverse ziekenhuisopnamen en therapieën had ik ontdekt dat ze genoot van een hondje van een collega die weleens bij ons logeerde als de eigenaar op vakantie ging. Zo besloot ik voor haar 18e verjaardag op zoek te gaan naar een eigen hondje, graag een hypoallergene hond i.v.m. de allergie van haar broer.


Een zoektocht via het internet volgde en ik kwam op de site van Kings Goldendoodle uit, mooie Doodles met een ontzettend leuk karakter, hypoallergeen, geen tot weinig haarverlies en in verschillende kleuren en groottes, al lezende door de website zag ik de mogelijkheid van een begeleidingstraject voor een assistentiehond. Dit sprak ons ontzettend aan dus hebben we een gesprek aangevraagd met Ingrid Vrakking en aan haar de problematiek uitgelegd. Het was een fijn gesprek en het traject werd uitgelegd, 18 maanden lang, twee keer per week training. Ook sprak ik met een moeder die al met het traject bezig waren en die was zo enthousiast in de verandering van haar kind… na zoveel met haar te hebben mee gemaakt dacht ik…tjaaa…als er maar iets verbetering kan komen moeten we die kans toch nemen?


We zijn ervoor gegaan! Ze kreeg de keus om te kiezen voor een volwassen hond of een puppy, dit is uiteindelijk de puppy geworden. Vanaf dat de hond 6 weken was werden we op de hoogte gehouden over de komende pup, maakten we kennis en kregen we opvoedadviezen, vragen werden beantwoord, niets was hun te veel. Zo kregen we twee weken later een Goldendoodle pup en begon het begeleidingstraject…een beslissing waar ik nooit spijt van heb gehad.


We zijn zo super goed begeleid door Ingrid en haar team: Nicole, Kim en Eef! Met onvoorstelbaar veel energie wordt er door hun gewerkt met de honden en cliënten!


Het mooiste van alles is dat er verandering kwam in het leven van mijn dochter, toen we de pup kregen was deze al super in de basis gesocialiseerd, maar daar moet je dan wel mee doorgaan…i.v.m. haar ziek zijn lag ze voordien veel op bank, en nu was er een pup die uitgelaten moest worden, haar angst om onder de mensen te komen moest overwonnen worden … want als je met een assistentiehond gaat wandelen dan krijg je vragen/opmerkingen en moet je uitleggen dat deze niet geaaid mag worden en aan het werk is.. zo leerde ze weer voor zichzelf op te komen…wat een verandering heb ik gezien bij haar…ongelofelijk..

 

Samen met Ingrid en haar team werd haar assistentiehond getraind om te reageren op haar angst en paniek aanvallen en deze te verminderen, nachtmerries, haar vorm van epilepsie en als het lichamelijk slecht met haar gaat helpt de assistentiehond bij aan- en uitkleden, dingen oprapen en nog veel meer. Ze doen alles samen, 24/7, naar school, revalidatie, opnames in het ziekenhuis, bioscoop, theater, uit eten…bijna alles is weer mogelijk.


En dan kun je als moeder en begeleider ook een stapje terug doen, de hond is haar maatje, een rots in de branding, iemand die haar zowel lichamelijk als geestelijk uitdaagt en dan zie je haar zelfredzaamheid vergroten…


Ik ben zo ontzettend blij en dankbaar dat ik Ingrid en haar team heb ontmoet, de begeleiding is super, geen vraag is hun te veel, ze denken heel oplossingsgericht en staan voor je klaar, het leven van mijn dochter is door hun zo veranderd dat ze de toekomst weer ziet zitten en er kracht uit put om steeds, ondank alles, weer verder te gaan! Ingrid en haar team hebben in het traject meer voortuitgang geboekt bij mijn dochter dan alle therapieën bij elkaar in de afgelopen jaren!


               Een hele blije en trotse moeder