ASS Therapie met hond of paard
Links
In het nieuws
Wie zijn wij
Onze doelgroep
ASS Therapie
PGB
Onze teams
Autisme
Contact ASS Therapie
Copyright ASS Therapie
ASS Therapie
ASSTherapie-Paard

Onze teams Anoniem (2)

     Links

     In het nieuws

     Wie zijn wij?

     Onze doelgroep

     Welkom!

     PGB

     Onze teams

     Autisme

     Contact

     Copyright

     ASS TherapieHond

     ASS Therapie Paard

Ass Therapie met behulp van hond en paard

Vijf jaar geleden was ik wanhopig met mijn dochter. Ze kwam uit school hulde zich in een slaapzak en ging achter de pc of tv. Geen beweging was mogelijk. Toen de diagnose ASS werd gesteld werd veel duidelijk.

 

Ik ben op zoek gegaan naar mogelijkheden en kwam op de site van Ingrid Vrakking terecht. Het eerste gesprek was zo positief dat we Ja zegden. Het was een hele onderneming om 2 jaar lang 2 keer per week naar Molenschot te komen, 1 uur en 45 minuten heen en ook weer terug.

 

Als ik nu terug kijk doe ik het zo weer. Wat is mijn dochter (nu 23) een ander mens geworden. We gingen voor een hondje zelf opleiden, er werd een mooie match gemaakt. Vanaf nacht 1 gaf mijn dochter aan dat ze beter sliep, niet meer 12/13 keer op een nacht wakker maar 2 of 3 keer. Ze kreeg contacten in de buurt, praat met andere hondenbezitters en ik kan sinds 3 jaar soms een nachtje van huis.

 

Wat een positiviteit bij Ingrid en haar medewerkers. En als ik het niet meer wist en ik ben eindeloos creatief, toverde Ingrid toch weer een oplossing tevoorschijn. Nu 5 jaar na de eerste ontmoeting heb ik een bloeiende jonge vrouw om me heen die over 6 weken haar eerste diploma gaat halen, ja ze durfde zelfs een opleiding te gaan doen. Met grote kansen op werk nu als onderwijsassistente (liefst in het speciaal onderwijs) is er een rooskleurige toekomst.


Hond en baasje zijn een prachtig team. Haar Goldendoodle is een heerlijke gezonde slimmerd die weet wanneer haar baasje in beweging mag, die al haar angsten aanhoort, haar een veilig gevoel geeft en op commando gaat blaffen als er gevaar dreigt die......en....en.... Er is zoveel blijdschap gekomen in ons huis.

 

Wat een gouden greep om naar Ingrid te gaan. En heel binnenkort gaan we nog een poos terug om verder te werken aan zelfstandigheidsontwikkeling.


Een diep dankbare moeder.